10 Haziran 2011 Cuma

Studio Guilherme Torres • Brezilya


Yanlız, sakin, uzak, erkeksi ve muhteşem bir ev. Genç mimar Guilherme Torres São Paulo, Brezilya Itaim mahallesinde 600 metrekarelik bu projeyi çevresel zorluklara rağmen yeniden tasarlamış. Özel tasarımlar, birkaç vintage obje ve renkli yetişkin oyuncaklarıyla karışık ahşap mobilyaların ağırlıkta olduğu bir dekorasyon.


LA House Brazilya Londrina'nın en yüksek noktasınde yer alıyor. Studio Guilherme Torres, surlarla çevrili duvarlar arasında bir ev. Ahşap, metal, taş ve yığma beton malzemeler bütün evi dikkat çekici kılıyor. LA House geleneksel bölümleri ortadan kaldırmak isteyen genç bir çift için tasarlanmıştır. Buna rağmen son derece gösterişli, ferah ve geniş hacimlere sahip. Ev gerçekten çok geniş ve bu duruma uygun kocaman bir kütüphanesi var. Tüm elektronik eşyalar ve aksesuarlar burada sergileriyor. Yatak odasında ki siyah küvet ve geri kalan herşey tasarımcının bohem ruhunu sergiliyor.

 

Mutfak tamamen oturma odasına entegre edilmiş. Antrasit sarı renk geleneksel çizginin dışanıda bir mutfağı hatırlatıyor. Biraz aksesuar ve beraberindeki tasarım öğeleri fark yaratmış. Hans J. Wegner tarafından 1950 Y Sandalyeler ile uyan Studio Guilherme Torres tarafından özel tasarım tablo; yemek alanını mükemmel bir mutfak ve oturma odası haline getirmiş. Zemin katta yer alan tüm beyaz oturma odası içinde ve büyük dönme cam kapılar vasıtasıyla dış arasındaki bağlantıyı kolaylaştımış. Çok da güzel olmuş :))
 
 

Zemin katta yer alan beyaz oturma odası içinde ve büyük dönme cam kapılar vasıtasıyla dışarısı arasındaki bağlantıyı kolaylaştırıyor. 1981 Galaga statik arcade oyunu duvar çıkartması olarak kullanılmış aynı zamanra tasarımcının internet sitesini ziyaret ederseniz karşınıza çıkacaktır. Açık gri kanepe, kapitone açık mavi kocaman puf, koşucu lumbuzları, ve bunlara paralel halı...  George Nelson, Zigzag - Gerrit Rietveld T., Kelebek / Hardoy Sandalye - Jorge Ferrari-Hardoy, Wassily Koltuğu - Marcel Breuer, ve Cubo Koltuk - Nelson Platform Bank gibi simgesel mobilya Jorge Zalszupin ile son dokunuşlarla ortam muhteşem olmuş.
 

Architects: Studio Guilherme Torres
Location: Londrina, Brazil
Client: LA
Area: 410 square meters
Year: 2009
Photographs: Denilson Machado // MCA Estúdio

http://yatzer.com/la-house-by-studio-guilherme-torres

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder