11 Mayıs 2011 Çarşamba

Palazzi Milano


Palazzi Milano; Ne eski ne de yeni; zamanlar ötesi şıklığıyla, müthiş bir atmosferde tasarlanan bu bina, yüksek tavanları, Fransız stili balkonarı, orjinal kapı çervleriyle adeta bir estetik Palası.

 


Salonlara açılan kapılar ve çerçevelerinin binada ki mobilyalarla uyum içerisinde olması, denge ve karakteri oluşturmuş. Bu uyum, insanın mekana aşık olmasında başlı başına yeterli bir unsur zaten. Palazzi Milano' yu dominant yapan bir diğer anahtar ise, ortamın derin ve güçlü renk skalası olmuş bence. Toz grisi tonları tüm çerçeveleri, kapıları öne çıkaran renk olarak kullanılmış ve son derece şıklık yaratmış. 

 

Bence diğer bir göze çarpan detay ise, duvarların alt kısımlarından geçen siyah şeritler. Bu tavanın ideal yüksekliğinde görünmesinde ki etkiyi vurguluyor.




 

18.yy ının tarihi bir sembolü olan Palazzi Milano kapıları, DIMORE STUDIO' nun yetenekli tasarımcıları tarafından açılıyor. Yaratıcı ekip Britt Moran ve Emiliano Salcı ofislerini önce zemin kata, yaşadıkları yeri de üst katlara taşımakla başlamışlar. Böylelikle binanın tüm avantajlarından yararlanmışlar. 

Burası tek kelimeyle bir ilüzyon. 

Interiors by Tina Komninou
http://www.dimorestudio.eu
http://www.yatzer.com/DIMORESTUDIO

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder