28 Haziran 2011 Salı

Fotoğraflarda Maurizio Anzeri'nin nakış izleri

Angelo, Embroidery on print / Barnaba, Embroidery on print
Eski fotoğraflara renkli nakış işleyen sanatçı Maurizio Anzeri, seyahat ederken bit pazarlarını ziyaret eder ve daha sonra sanat eserleri haline dönüşen bu fotoğrafları toplarmış. Hiç şüphesiz vintage fotoğraflar geçmişteki ifadeleri, onların duygularını bir şekilde günümüze taşıyorlar ama üç boyutlu "fotoğraf heykeller" olmaya başladığında bize geçen duygu bambaşka.

Peter, Embroidery on print  / Penny, Embroidery on print 
Family, Embroidery on print
photo © Maurizio Anzeri

Maurizio Anzeri, 1969 yılında Loiano, İtalya doğumlu. Maurizio Anzeri Güzel Sanatlar Camberwell College (1996 -99) ve Güzel Sanatlar Slade School Heykel ve Grafik Tasarım eğitimi aldı, ardından Londra (2002-2005) Güzel Sanatlar ve Heykel yüksek lisans yaptı. İngiltere'nin Londra şehrinde yaşıyor. Maurizio gerçekten büyüleyici bir sanatçı.

Ve diyor ki; "Benim kendi kişisel deneyimlerim ve gözlemlerimden ilham alıp, başka kültürlerde ki suratları, kendi grafik sembolleri ile canlı olarak ele alıyorum. Daha sonra dikiş ve nakış kullanarak insan üzerinde bir işaret, bir iz alanı belirliyorum. Nakış ve samimi insan davranışlarının, onların öyküleri ve geçmişiyle aralarında bir bağ oluşturup, bu ritüeli şekillendiriyorum. Ben samimiyet ve dış dünya arasında ki ilişkiyle ilgileniyorum."

Onun bu ürkütücü portreler, fotoğraflar ve heykeller serisi, sanatçının kendi portrelerini tanımlamak için kullandığı ve kendisini ifade ettiğini söylediği bir terim.

It Came From The Sky

Charlotte wears jumper by Diesel Black Gold; top by D&G; rings Charlotte's own
Sen wears cardigan and top by Missoni
Bethany wears collar by Tom Scott; dress by Stella McCartney. Herieth wears lace dress by Meadham Kirchoff; printed dress by Versace
Christophe wears cardigan by Christopher Kane; shirt by Replay
 
http://www.dazeddigital.com/fashion/article/10468/1/it-came-from-the-sky
http://www.saatchi-gallery.co.uk/artists/maurizio_anzeri.htm?section_name=photography 

3 yorum:

  1. farklı bir şeyler yapmak adına saçmalamak bu olsa gerek :)

    YanıtlaSil
  2. Özgün olan tüm saçmalıkları severiz :)

    YanıtlaSil
  3. Zenci kadının haykırışına bayıldım. Ben de zaten yaklaşık böle görüyorum işte ;)

    YanıtlaSil