9 Mayıs 2011 Pazartesi

Garaj • HUB Madrid



Eski bir garajın el değmemiş, bozulmamış haliyle ofis olarak restore edilirken nasıl bu kadar kaygızıs ve estetik olabileceğini gördüğümde inanamıdım. Şehrin kalbinin attığı yer Madrid'de iki ana tren istasyonu arasında bulunan, bakıma muhtaç halde ki bu eski garaja 1940'tan bu yana dokunulmamış. CH + QS mimarları tarafından restore edilen mekan bu haliyle son derece ilham verici olmasının yanında, her bir alanı verimli heline getirilmiş ortak bir çalışma alanı oluşturulmuş. 




Hub Ofisleri, ilham vermek, daha iyi bir dünya için yaratıcı ve yeni girişimleri desteklemek amacıyla kurulan sosyal bir kuruluştur. Hub dünyanın en acil sosyal, kültürel ve çevresel sorunlarıyla mücadele için çalışan her meslekten ve kültürden insanların buluştuğu küresel bir topluluktur.
 



Mekanda meyve kasaları kullanılarak mobilyalar oluşturulmuş, tüm döşemeler neredeyse geri dönüşümlü, redesign objelerden elde edilmiş. Kışın ılık ve serin yaz aylarında altında ısıtma sistemi bir zemin de düşünülmüş.   

Interiors By Marcia Argyriades
Architects: CH+QS //  Churtichaga + Quadra + Salcedo / Josemaría de Churtichaga
Photos © Daniel Torrelló
Location:  Madrid, Spain



Dünyada sayısı her geçen gün azalan tarihi yapılar beni her zaman çok etkilemiştir.   Hikayesi olan bu yapıların karakterlerini, dokularını ve duygularını koruyarak sahip çıkmak bir toplumun tarihi için çok ciddi önem taşır. Hub Madrid sanırım bu yüzden beni bu kadar etkiledi.

1 yorum: